Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kdoapeldoorn.nl/httpdocs/modules/mod_wsselectlist/helper.php on line 84
- - - Menu - - -

Vandaag heeft de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen plaatsgevonden. Zilver Schmitz, Finn Munsters, Gerlissa van de Groep, Jeresa Hatumena en Eline Beijleveld mochten in de categorie A Junioren aftrappen in de Arena van de Ahoy.

Bij de A Junioren Jongens ging Zilver Schmitz met twee redelijke oefeningen als eerste naar de finale. In de finale wist hij zijn hoofd koel te houden en sprong hij een mooie keuze-oefening met 13,1 moeilijkheid en een totaalscore van maar liefst 51,670. In een spannende finale wist hij daardoor als beste te eindigen.  Finn Munsters nam voor het eerst deel in de Junioren-categorie en sprong een goede voorronde. Hij mocht als zevende door naar de finale en ook in de finale wist hij zijn keuze-oefening netjes uit te springen. Hierdoor eindigde hij als zevende!  Bij de categorie A Junior Meisjes behaalde Eline Beijleveld een mooie bronzen medaille! Jeresa Hatumena ging als derde de finale in, maar moest haar oefening vroegtijdig beëindigen, hierdoor werd zij uiteindelijk vijfde. Gerlissa van de Groep had tijdens de plaatsingswedstrijden laten zien door telkens als eerste te eindigen een goede kandidaat te staan voor de titel. Helaas kwam zij ten val in de voorronde, waardoor zij niet mocht mee dingen naar de titel. Dit hoort helaas ook bij de sport!

In hal 1 werd gesprongen door de D en E-springers van de pré-selectie. Onze jongste deelneemsters, Alysha Mulder en Lisa Zeevat, kwalificeerden zich als eerste voor de synchroon finale. Ook in de finale waren zij de concurrentie te sterk af, zij namen het goud in de categorie E instap mee naar huis. Noa Post en Marit Brinkman begonnen met een spannende verplichte oefening en herstelden dit met hun keuze oefening. Zij plaatsten zich als tweede voor de finale in de categorie D-pupil. Uiteindelijk mochten zij het zilver ook daadwerkelijk mee naar huis nemen. Ook Floris van Langen en Sander Bierlaagh namen deel aan de synchroon wedstrijd. Zij hadden zeker hun beste oefening bewaard voor de finale en namen uiteindelijk het brons mee naar huis in de categorie D-pupil.

Individueel plaatsten Lisa en Alysha zich als nummer 1 en 2 voor de finale. Na een zeer spannende finale werden zij uiteindelijk respectievelijk 4e en 3e. Voor beiden hun eerste NK en ze mogen met een zeer trots gevoel terugkijken op deze wedstrijd! Marit sprong een stabiele voorronde en plaatste zich voor de finale. In dit zeer sterke deelnemersveld werd zij uiteindelijk 7e. Floris sprong een sterke voorronde, helaas was het net niet genoeg voor een finale plaats en werd hij 9e.