Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kdoapeldoorn.nl/httpdocs/modules/mod_wsselectlist/helper.php on line 84
- - - Menu - - -

Op zaterdag 15 februari was in Ermelo de eerste plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen in Ahoy. KDO was goed vertegenwoordigd met 32 springers en 14 synchroonparen. Voor een aantal springers was het hun eerste wedstrijd en veel springers zijn naar een hogere divisie gegaan. Ook hadden een aantal springers een nieuwe synchroonpartner, dus erg spannend allemaal.

2e divisie individueel:

Bij de 2e divisie Pupil Meisjes hadden we 2 deelnemers: Lobke Hinrichs en Mirthe Pattipeilohy. Beide meisjes sprongen een hele goede wedstrijd. Lobke ging er vandoor met het goud en Mirthe met het zilver.

Bij de 2e divisie Jeugd I Meisjes hadden we 3 springers. Alle drie de springers behaalden knap de finale. Uiteindelijk behaalde Maaike Pol de 2e plaats, Kaya van de Pol de 4e plaats en Debby Koekkoek de 6e plaats.

Bij de 2e divisie Junior Meisjes deden 6 meiden mee, waarbij er 5 voor het eerst in de 2e divisie deelnemen. Junia van Uyten beëindigde op een 9e plaats, waarbij Romy Klooster volgde op een 8e plaats. De volgende 4 meiden hadden zich geplaatst voor de finale. Ilse Rensen had met een 1e plek een hele goede voorronde gesprongen, maar viel in de finale helaas bij haar laatste sprong en werd 6e, gevold door Alyssa Bouwmeester die 5e werd. Joyce Borgers wist net niet het podium te behalen met haar 4e plaats, waarbij Nikki Garritsen 3e werd en zij mocht dan ook de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Bij de 2e divisie Junior/Senior Heren sprong Dany de Boer zijn allereerste wedstrijd en hij mocht gelijk de zilveren medaille mee naar huis nemen.

2e divisie synchroon:

In de 2e divisie Pupil/Jeugd I Meisjes synchroon behaalden Lobke en Mirthe de 4e plaats.. Kaya van de Pol en Maaike Pol gingen uiteindelijk met het goud naar huis.

In de 2e divisie Jeugd II/Junior meisjes synchroon hadden we 3 synchroonkoppels. Junia en Romy werden 6e en Alyssa en Nikki behaalden een 5e plaats. Joyce en Ilse plaatsten zich voor de finale en mochten op het podium een bronzen medaille in ontvangst nemen.

3e divisie individueel:

Bij de 3e divisie Instappers Gemengd had KDO één deelnemer, Pepijn Heidemans. Hij sprong hij een prachtige verplichte oefening. Met zijn moeilijke keuze oefening kende hij helaas een val op de mat, waardoor hij uiteindelijk als 8e eindigde.

In de 3e divisie Pupil Meisjes deden er 9 springers van KDO Apeldoorn mee. Jill Vink sprong een nette verplichte oefening, maar haar keuze oefening werd helaas afgekeurd. Ze behaalde een 14e  plaats. Saar Harmsen kreeg een iets mindere score voor haar verplichte oefening,  maar liet daarna een hele mooie keuze oefening zien en behaalde de 12e plaats. Lotta Kraak behaalde een 10e  plaats, dit was haar eerste wedstrijd en dus een hele mooie prestatie. Voor Stella Hoogendoorn was het ook haar eerste wedstrijd. Zij behaalde een 9e plaats met twee mooie oefeningen, maar dit was helaas net niet genoeg voor de finale. Olivia Smit behaalde een 8e plaats in de voorronde en in de finale werd ze uiteindelijk 6e. Femme van de Pol behaalde in de finale een 8e plaats. Sterre Borgers werd uiteindelijk met een goeie oefening 5e. En Cera Jonker belandde net naast het podium op een 4e  plek, maar wel met een erg goeie oefening. Yenthe Borgers viel in de prijzen en ging met een mooie zilveren medaille naar huis.

Bij de 3e divisie Pupil Jongens behaalde Pim Heidemans na drie keurige oefeningen het goud.

Bij de 3e divisie Jeugd I Meisjes hadden we 3 springers. Kiki Vissers en Amy Jonker sprongen een mooie keuze oefening, maar hadden beide helaas hun verplichte oefeningen vroegtijdig afgebroken, waardoor zij respectievelijk  de 11e en 12e plaats behaalden. Kiki Harmsen behaalde de finale en sprong daar een nette oefening, waarmee ze 3e werd.

Bij de 3e divisie Jeugd II Meisjes had KDO 4 deelnemers. Iedereen plaatste zich voor de finale en Tess de Wilde werd 7e, Indy Hutten 5e en Romy Borgers behaalde net niet het podium met de 4e plaats. Annabelle Burgering sprong hele mooie oefeningen en ging uiteindelijk met het brons huis.

Bij de 3e divisie Junior Meisjes sprongen Floor Derksen en Charlotte Horn voor KDO. Beide meisjes plaatsten zich voor de finale, waarbij Charlotte het brons binnenhaalde en Floor het zilver in ontvangst mocht nemen.

3e divisie synchroon:

Na een wat moeizame voorronde sprongen de broers Pim en Pepijn een keurige finale oefening en behaalden zij het goud bij de 3e divisie Pupil Jongens.

Bij de Pupil Meisjes werd het goud gewonnen door Cera en Yenthe. Olivia en Femme wonnen het zilver. Jill en Saar behaalden de 4e plaats en Stella en Sterre werden 5e.

Bij de Jeugd I Meisjes sprongen Kiki en Kiki zich naar het brons.

Bij de Jeugd II Meisjes gingen Annabelle en Amy na een hele sterke voorronde als 1e de finale in. Maar na een afgekeurde sprong in de finale, moesten zij genoegen nemen met het brons. Tess en Indy behaalden een mooie 2e plaats.

Bij de Junior Meisjes waren Floor en Charlotte door afmeldingen de enige deelnemers. Zij zijn voor het eerst een synchroonkoppel en zij hebben laten zien dat daar veel potentie in zit.

Op 21 maart is de 2e plaatsingswedstrijd in Ermelo en op 9 mei de laatste plaatsingswedstrijd in Ruurlo.