- - - Menu - - -

Op zaterdag 26 november mochten de turnsters uit de 3e divisie aantreden voor hun eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen. Zaterdag 3 december was het de beurt aan Lieke en Jaylinn in divisie 2 te Hardenberg.

Alyssa heeft bij een bezoek aan Bounz haar vinger gebroken en kon helaas niet mee doen met de wedstrijd. Ook Anna was niet fit (griep), maar heeft toch geprobeerd het beste uit haar wedstrijd te halen. Ze startte met een zeer stabiele balkoefening, met een mooi boogje. Ook Mila wist op de balk te blijven. Op vloer turnde Mila op stut halve draai na alle plusjes. Dit zorgt voor een hoge D-score en een mooi cijfer op dit toestel. Op sprong merkte we dat bij Anna de energie op was. Beide meiden sloten de wedstrijd prima af op brug. Anna eindigde haar wedstrijd op plaats 6, Mila op plaats 8.
Lisanne turnde in de andere baan (Senior C) een gedegen wedstrijd. Met een goede brugoefening, met een ruime lossom en salto 1/2 draai als afsprong, was de kop eraf. Op balk bleef te er weliswaar op, maar niet alle elementen waren in de uitvoering zoals het hoort. Op vloer liet Lisanne een prima oefening zien(4e cijfer). Ook haar sprong was naar behoren. Een tevreden gevoel en een mooie 4e plaats in de einduitslag.

In wedstrijd 3 gingen de jeugd 2(Bette, Dilara, Julia, Sterre) en de junioren (Vera, Serena, Sarah) van start op sprong. Dit deden alle meiden keurig. Julia liet voor het eerst twee keer een mooie half-in heel-uit zien. Op brug lieten vooral Dilara en Vera(beiden het 5e cijfer) een mooie oefening zien. De balk blijft voor een aantal een struikelblok. Serena maakte met haar gymnastische sprongenserie een lelijke val, maar ging bikkel hard door. Sarah turnde in hoog tempo een stabiele balkoefening.

Op vloer werd de wedstrijd goed afgesloten. Voor Vera een arabier-streksalto 1/2 draai-hurksalto nieuwe als openingsserie. Ook Sterre turnden een vloeroefening naar kunnen. In een sterk veld werd Dilara (9e), Sterre (12e), Julia (13e) en Bette (14e). In de andere baan turnde Sarah met een stabiele wedstrijd naar een 7e plaats. Vera en Serena maakten te grote fouten voor een goede notering.
Tot slot was het de beurt een de pupillen 2(Danique, Laura, Maud, Pascal, Sanne) en de junioren (Daylin, Joyce, Kim). Ook zij begonnen op sprong, maar dit liep helaas minder goed af. Met de wedstrijdsprong blesseerde Kim zich aan haar enkel. Zij heeft helaas niet verder kunnen turnen. Gelukkig waren er genoeg turnvriendinnen die goed voor haar hebben gezorgd tijdens de wedstrijd.
Joyce en Daylin gingen sterk van start op sprong en brug. Helaas moesten beide meiden de balk voortijdig verlaten. Daylin heeft al lange tijd last van een knieblessure en kan niet voluit trainen op vloer en sprong. Haar D-score op vloer ligt daarom nog wat laag. Joyce sloot haar wedstrijd prima af, met een mooie schroef op vloer. Joyce eindigde met een 4e plek net naast het podium. Daylin besloot haar wedstrijd op een 12e plek.

Pascal, Sanne en Laura begonnen sterk op sprong. Op brug maakten vooral Sanne en Pascal het erg spannend met een salto dicht bij de stok. Dit leverde de nodige aftrek op. Laura en Danique turnden een nette oefening met kip-buikdraai en een ruime salto af. Op balk bleek het lastig de zenuwen onder controle te krijgen. Laura maakte helaas een vervelende val met de fouètédraai. Alleen Danique turnde stabiel en gecontroleerd. Op vloer heeft Maud na twee maal een armbreuk in een jaar tijd met arabier-(flikflak) toch de moed gevonden om dit samen met Sharon op de wedstrijdvloer te doen. Super. Laura liet op vloer echt zien wat ze kon en behaalde hier het hoogste cijfer. Laura eindigde op plek 7, Danique als 10e, Maud 16e, Sanne 19e en Pascal 21e.
Zaterdag 3 december mocht Jaylinn in wedstrijd 1 van start op haar favoriete toestel brug. En dit deed ze keurig. De radslag op balk wil maar niet lukken, en leverde helaas een val op. Op vloer turnde Jaylinn een prima oefening en ook op sprong liet ze zien wat ze kon. Al met al een prima wedstrijd. In een sterk veld werd Jaylinn 19e. Voor de volgende wedstrijd moeten we hard werken aan de ‘plusjes’ om de moeilijkheid van de oefeningen omhoog te brengen.

Lieke turnde goed in op brug, maar maakte tijdens de wedstrijd een stomme fout. Dit kostte haar 4 hele punten. Hiermee was het eigenlijk al gedaan met een goede notering. Ook op balk wilde het vandaag niet lukken. Op vloer liet ze met een mooie 1 1/2 schroef zien zeker thuis te horen in divisie 2. Ook haar sprong was prima. Volgende wedstrijd nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Twee lange dagen met wisselende resultaten. Op 17 december turnt de 3e divisie haar 2e plaatsingswedstrijd in Twello. Dan mogen zij opnieuw de strijd aan in een sterk deelnemersveld. De 2e divisie turnt 21 januari haar tweede wedstrijd.