turnen1.jpg
- - - Menu - - -

Op zondag 29 januari vertrokken 11 turnsters richting Winterswijk. Voor het team middenbouw 3 stond de 2e plaatsingswedstrijd op het programma.
Dit keer stonden er maar 3 turnsters aan de start: Hannah, Kiki en Mirthe. Isa, Evy-Ann en Sanne zijn alle drie (nog) geblesseerd en werken hard aan hun herstel!
Drie turnsters betekent daarmee ook dat alle scores die worden neergezet meetellen. De start op brug was niet vlekkeloos. Hannah turnde wel stabiel op brug en liet als 1e jaars middenbouw al twee kippen zien. Mirthe turnde zich ondanks een val naar de “hoogste netheid-score” op balk. Een prachtige oefening met ruime sprongen, een boogje a.o. en radslag-salto af. Kiki straalde op vloer. Ik denk……dat we dit seizoen nog niet zo’n strakke oefening van haar gezien hebben. En daar was de jury het mee eens (super Kiki!). Tot slot werd er prima gesprongen op sprong.
Het team wist zich goed staande te houden en eindigde op een verdiende 3e plaats.

 


In de 2e wedstrijd turnden Rosalie, Saske, Danique en Valerie in de categorie teams supplement D. De start op sprong was goed. Saske behaalde haar “doel” en landde haar half-in 1/1 uit. Op brug turnde Valerie een ijzersterke oefening met ruime opzwaaien en een lossom boven horizontaal. Op balk waren Rosalie en Danique beiden belangrijk in de teamscore. Danique turnde haar verbinding radslag-arabier heel stabiel door. Op vloer begon Rosalie sterk met voor het eerst een arabier-1/1 schroef gecombineerd met een spagaatsprong. Ook Saske liet voor het eerst dit seizoen een overslag-1/1 schroef zien.
Naast meerdere behaalde doelen lieten de meiden helaas de nodige punten liggen. Toch was het teamresultaat goed voor een bronzen medaille!

 

  

 

Tot slot was het de beurt aan het 2e team in supplement D: Neo, Dieke, Yolaine en Lieke. Een goede klassering zou wel eens plaatsing voor de landelijke wedstrijden kunnen betekenen.
Op sprong werd goed gestart. Yolaine hoopt later dit seizoen de tsukahara te springen. Voor nu een zeer zuivere half-in half-uit. Lieke turnde op brug een oefening met lef. Ruime opzwaaien en een hele mooie lossom. De zolendraai was even spannend maar ze wist haar oefening goed uit te turnen. Helaas ging dit bij Yolaine en Dieke (4 zolendraaien…….oeps) wat minder soepel. Op balk turnde Dieke overtuigend. Ruime sprongen en een arabier tot stand. Ondanks wat onzekerheid turnde Neo een dijk van een vloeroefening. Alles was “af”. Ruime sprongen, zuivere landingen en zorgvuldige bewegingen in haar choreo. Ze wist hiermee het hoogste vloercijfer in de wedstrijd te turnen. Mede dankzij deze score wist het team verassend als 2e te eindigen.

 

 

Na een spannende dag/nacht kregen wij het blijde bericht: het team van Neo, Dieke, Yolaine en Lieke heeft zich vanuit District Oost geplaatst voor de landelijke halve finale. In maart/april mogen deze turnsters zich als team meten met turnsters uit andere regio’s van het land. Heel gaaf, dik verdiend!

 

In het weekend van 11-12 februari turnen de dames in supplement D hun 2e individuele plaatsingswedstrijd. Ook de turnsters in de categorie middenbouw 4 turnen in februari hun 2e PW. In maart komt team middenbouw 3 opnieuw in actie waar tickets klaar liggen voor de individuele meerkampfinale.